Aktiviteter

Der er en masse aktiviteter i og omkring klubben. Der er også rig mulighed for at få indflydelse på hvad der skal ske i klubben.

Klubaften

Klubaftener er omdrejningspunkt for en stor del af klubbens aktiviteter. Her mødes medlemmerne til roning eller anden træning og ofte er der også fællesspisning med grill bagefter.

Du kan deltage i klubaften, så snart du minimum har deltaget på første modul af begynderkurset. Udbuddet bestemmes af hvilke instruktører der er til stede. Typisk inddeler klubftenens deltagere sig i forskellige hold, der ledes af frigivne medlemmer, f.eks:

  • Kort tur, 5-7 km så helt nye medlemmer kan få en tur
  • Lang tur, 10-12 km
  • Workshops: undervisning i hav- og tur-/kapkajak
  • Special - lige præcis hvad man selv har lyst til! Polo, rul eller noget helt tredje

Klubture

Klubbens turudvalg planlægger hvert år, i samarbejde med en række frivillige turledere, spændende ture ud i nyt rovand. Hele året rundt er der normalt minimum en klubtur om måneden. De fleste klubture er endagsture hvor vi pakker klubbens trailer og kører afsted sammen og sætter kajakkerne i et nyt sted. På nogle ture er det kun enkelte bådtyper det kan deltage og på andre ture kan flere forskellige bådtyper deltage og ro sammen eller i mindre grupper. Nogle ture handler om at ro stærkt, andre ture om at opsøge udfordrende rovand og nogle ture om flotte naturoplevelser og friluftsliv.

Hvert år bliver der også arrangeret en række overnatningsture, her pakker vi typisk kajakkerne med alt vi skal bruge og roer afsted og finder et flot sted at overnatte i telt, shelter eller indendørs. Der er der også mulighed for at arrangere fælles klubture til udlandet fx. i sommerferien. Klubben sender også hvert år en delegation afsted til Tour de Gudenå, hvor der bliver roet en masse kilometer sammen med en masse andre kajakroere.

Har du en god idé til en tur er turudvalget åbne for forslag til spændende tur-destinationer.

Er du en af de flinke der ligger bil til en klubtur, så er taksterne:

  • 2,5 kr. per km for alm kørsel
  • 3,5 kr. per km, hvis du trækker trailer

Se årets ture her (2023)


Kajakpolo

Kajakpolo er en af de mere actionprægede grene af kajaksporten og kan beskrives som en blanding af kajak, ishockey og håndbold. Så hvis du ikke er nervøs for kontakt med modstanderen er det måske noget for dig? Klubben råder over 12 polokajaker og samarbejder med Århus Kajakpoloklub.

I Kajakpolo spilles der på 2 hold af 5 spillere og som det fremgår af billedet oven for, bæres der sikkerhedsudstyr i form af vest og hjelm. I bunden af denne side kan du se en kamp og få fornemmelsen af tempoet.

Kunne du tænkte dig at prøve? Skriv til uddannelse@aarhuskanokajak.dk - der er plads til alle!


Handikapløb

Elsker du også at vinde? Bare en smule, måske 🙂 Så er “handikap” noget for dig. Handikap er et kapløb, hvor nye og erfarne, ældre og unge samt havkajakker og kapkajakken kæmper på lige vilkår om at komme først over målstregen på en 5 km bane i havnen.

Som deltager i et handikap bliver du sendt afsted afhængigt af den tid du forventes at kunne ro de 5 km på – enten baseret på dit eget gæt eller baseret på dine tidligere resultater i handikap. På denne måde skulle alle gerne ende i en stor herlig spurt. Det der tæller er ikke, om du ror 5 km på 20 eller 40 minutter, men om du på de sidste 100 meter kan presse dig 2% mere end du kunne sidst.

Alle er velkomne

Eneste restriktion er, at for at deltage skal man have været igennem sin første kursusgang.

For at deltage skal man tilmelde sig i kalenderen. Handikap kører i sommerhalvåret, typisk hver tirsdag.

Ruten

De 5 km ror man på en bane der starter inderst i havnen, markeret med en bøje (ud for flydebroerne) og går ud gennem havnen. En bøje lidt uden for havnen markerer vendepunkt, hvorefter man skal ind gennem havnen igen. Denne bane skal ros 3 gange.

Husk at ro i højre side af havnen og hold øje med sejl/motorbåde, der muligvis ikke kan se dig.

Mødetid

Du skal møde senest et kvarter før første person starter, så du kan blive skrevet på startlisten og få beregnet dit eget start-tidspunkt.

Se kalenderen for starttidspunktet for første person.

Tidstagere

Tidstagerrollen går på omgang blandt de handikap-roere der har lyst. Hvis du går og overvejer om du måske kan få lov til at prøve at tage tid, så er svaret helt sikkert “Du skal være velkommen“, du henvender dig bare ved næste handikap.


Vil du være med?

Har du fået lyst til at være med i Aarhus måske bedste kajakklub?

Her kan du læse meget mere om hvordan du bliver medlem.