Begynderkursus

For at vores uerfarne nye medlemmer kan få en god og tryg start i kajak afholder vi hvert år begynderkurser i tidsrummet maj til september. Kurserne vil løbende blive opslået i klubbens kalender. Du bør indstille dig på at der kan forekomme ventetid på at komme på et begynderkursus, særligt i maj-juni er der tryk på da vi optager rigtig mange nye medlemmer i denne periode. Tilmelding til begynderkursus foregår i klubbens kalender.

Klubbens begynder-uddannelse er, som alt andet i klubben, baseret på frivillige kræfter. Begynderuddannelsen i klubben overholder den internationale EPP2-standard.

Begynderuddannlsens forløb

Klubbens begynderkursus består af 4 undervisningsmoduler. Du tilmelder dig til 4 sammenhængende moduler hvor du som udgangspunkt følges med de samme instruktører og medkursister. De 4 moduler er typisk fordelt over 4 hverdagsaftener eller to weekender. Allerede når du har deltaget i det første modul kan du sideløbende med din uddannelse begynde at ro kajak, det skal bare foregå sammen med erfarne kajakroere – enten på dedikerede begynderroningsture med turleder, på privatkoordinerede ture på klubbens forum eller på klubbens ugentlige klubaften.

Når du har roet 75 km i selskab med erfarne roere og har trænet redninger med videre løbende, har du mulighed for at tilmelde dig en frigivelsesprøve, som typisk afvikles på en aften. Til frigivelsesprøven skal du forevise de færdigheder der blev gennemgået på begynderkurset. På prøven er der særligt fokus på at du kan udføre de forskellige typer af redninger på en sikker måde og generelt fremstår sikker i båden.