Handikapløb

Elsker du også at vinde? Bare en smule, måske 🙂 Så er “handikap” noget for dig. Handikap er et kapløb, hvor nye og erfarne, ældre og unge samt havkajakker og kapkajakken kæmper på lige vilkår om at komme først over målstregen på en 5 km bane i havnen.

Som deltager i et handikap bliver du sendt afsted afhængigt af den tid du forventes at kunne ro de 5 km på – enten baseret på dit eget gæt eller baseret på dine tidligere resultater i handikap. På denne måde skulle alle gerne ende i en stor herlig spurt. Det der tæller er ikke, om du ror 5 km på 20 eller 40 minutter, men om du på de sidste 100 meter kan presse dig 2% mere end du kunne sidst.

Alle er velkomne

Eneste restriktion er, at for at deltage skal man have været igennem sin første kursusgang.

For at deltage skal man tilmelde sig i kalenderen. Handikap kører i sommerhalvåret, typisk hver tirsdag.

Ruten

De 5 km ror man på en bane der starter inderst i havnen, markeret med en bøje (ud for flydebroerne) og går ud gennem havnen. En bøje lidt uden for havnen markerer vendepunkt, hvorefter man skal ind gennem havnen igen. Denne bane skal ros 3 gange.

Husk at ro i højre side af havnen og hold øje med sejl/motorbåde, der muligvis ikke kan se dig.

Mødetid

Du skal møde senest et kvarter før første person starter, så du kan blive skrevet på startlisten og få beregnet dit eget start-tidspunkt.

Se kalenderen for starttidspunktet for første person.

Tidstagere

Tidstagerrollen går på omgang blandt de handikap-roere der har lyst. Hvis du går og overvejer om du måske kan få lov til at prøve at tage tid, så er svaret helt sikkert “Du skal være velkommen“, du henvender dig bare ved næste handikap.