Her kan du få svar på de spørgsmål vi oftest bliver stillet.
Du kommer ind i klubben ved at melde dig til på hjemmesiden. Du kan også møde op til åbent hus og få hjælp til indmeldelse. Du er først medlem, når du har betalt kontingent.
Det er også muligt at komme på en interesseliste så du får besked når der kommer nye kurser i kalenderen. Dette koster et beskedent administrationgsgebyr, men du undgår så at skulle betale kontingent uden at være sikker på du kan komme på kursus.
Når du står på interesselisten er du ikke medlem af klubben og kan derfor ikke deltage i vores aktiviteter. Det kræver fuldt medlemsskab (og kontingentbetaling).
Klubben benytter interesseliste som du skal tilmelde dig for at komme på begynderkursus, når du er tilmeldt listen bliver du løbende orienteret når der kommer nye kurser. Pladserne på kurser fordeles efter først til mølle-princippet, og der kan være ventetid for at komme på et kursus. Du tilmelder dig interesselisten her
Før du må deltage i vores våde aktiviteter (dem der foregår på vandet) skal du have deltaget på første kursusgang.
Klubbens både er som udgangspunkt kun for medlemmer. Klubben udlejer ikke både uden instruktør. Er du interesseret i at arrangere et event i samarbejde med klubben kontakt da klubbens bestyrelse.
Hvis du allerede har deltaget i et begynderkursus i anden sammenhæng og mener du behersker alle færdighederne i IPP2-niveauet (se færdighedsnivau for havkajak og tur-/kapkajak) og kan dokumentere at du har roet minimum 75 km i kajak, har du mulighed for at springe vores uddannelsesforløb over. Du skal dog stadig godkendes på en af klubbens frigivelsesprøver (eller individuelt af én af klubbens instruktør 2er) før du er frigivet fra klubben og selv må ro. Alle nye medlemmer, uanset erfraring, skal deltage i et intromøde.
Hvis du har IPP3 eller højere så kan du blive fritaget for en frigivelsesprøve, kontakt uddannelsesudvalget.
Klubaften foregår onsdag aften og er rammen om mange af klubbens aktiviteter. Du er velkommen når du har gennemført første modul af dit begynderkursus. Efter roturen er der tit fælles spisning, hvor klubbens gasgrill meget gerne må benyttes!
Det er tilladelse til at ro uden følgeskab af en erfaren roer. Indtil du er frigivet som roer vil roningen foregå sammen med erfarne medlemmer. En frigivelse består groft sagt af gennemført begynderkursus, 75 roede kilometer og derefter en frigivelsesprøve. Vi anbefaler desuden at du gennemfører svømmeprøve. For detaljerne se §4 i sikkerhedsreglementet. Når du er frigivet kan du få aktiveret sin nøglebrik til bådrummet.
Klubben har et børn & unge hold der træner hver uge, om vinteren forgår træningen i svømmehal. Børn af medlemmer har mulighed for billigere medlemskab.
Ved indmeldelse skal du erklære, at du kan svømme. Det tager vi meget alvorligt! Du kommer til at kæntre.
For at blive frigivet som skal du kunne svømmer enten 600 meter i havet eller 1.000 meter i svømmehal. Alle medlemmer opfordres til at gennemføre svømmeprøve hvert år.
I vinterhalvåret er der gratis svømmehal for klubbens medlemmer, hvor prøver ligeledes kan aftales.
Undervisningen på begynderkurserne foretages af vores egne frivillige instruktører.
Læs mere om vores uddannelse og kurser her.
Du må ro i de bådtyper du er uddannet i. Har du således havkajaklicens, må du ro havkajak. Har du tur/kaplicens må du ro tur/kap. På Klubaftener kan du få lejlighed til – efter aftale med en instruktør – at prøve andre bådtyper. For nogle af klubbens både gælder det at der stilles yderligere krav til roeren (fx. antal roede km).
Vi har en række kajak-og kanotyper. Kajaktyperne: hav, tur, kap, polo. Kanotyperne: tur og kap. Klubben har over 70 både som kan bruges af medlemmerne.
Det er afgørende for din sikkerhed ikke at fryse. Vi anbefaler at du bruger våddragt.
Husk "lag på lag"-påklædning også er en god ide i kajak. Brug aldrig almindelige T-shirts i bomuld og lignende. Du bør medbringe ekstra tørt tøj i en drybag, som du tager med i båden. Udenpå kan du bære en roanorak, den fåes i alle kajakbutikker. Det er godt at have badesandaler eller neoprensko på – afhængig af temperaturen. Badesandaler lægges bag sædet eller i din drybag.
Klubben stiller al udstyr (undtagen tøj) til rådighed. Vi råder over pagajer, spray overtræk, svømmeveste og andet nødvendigt sikkerhedsudstyr
Efterhånden som du bliver mere erfaren vil der ganske sikkert være ting du ønsker at anskaffe selv, men vent med de store indkøb til du ved hvilken type kajakroer du er.
Du kan opbevare din private kajak mod betaling af en årlig leje. Vores bådpladser er generelt reserveret klubbens både, men er der plads, så kan privat både – der anvendes i et ikke ubetydeligt omfang – ligge i klubben mod bestyrelsens godkendelse. Pladserne administreres af udstyrsudvalget. Kontakt udstyrsudvalget (udstyr@aarhuskanokajak.dk) hvis du har spørgsmål ang. privat bådplads. Se reglerne for private bådpladser her.
Nøglebrikker udleveres i forbindelse med det obligatoriske intromøde. Nøglebrikken aktiveres først for adgang til kajakkerne når man er blevet frigivet. Har du spørgsmål ang. nøglebrik kan du kantakte nøgleudvalget (nogle@aarhuskanokajak.dk).
Opbevaring sker på eget ansvar. Omklædningsrum samt hoveddør til Søsporten skal holdes aflåst, da der ellers er risiko for ubudne gæster. Det anbefales at nøgler m.v. opbevares i en drybag (1 liter) der fastgøres i båden eller haves om halsen.
På hjemmesiden er der efter login adgang til klubbens roprotokol. Deri skal alle ture indberettes. Det er alene de roede kilometer i roprotokollen, der bidrager til at opnå frigivelse.
Formålet med roprotokollen er bl.a. at vi kan se hvilke både der benyttes og hvor meget. Vi kan se hvem der ror – og ikke mindst, hvem der er ude at ro og om alle er kommet hjem.
Aarhus Kano- & Kajakklub er for alle. Vi er åbne og rummelige. Vi forventer også, at klubbens medlemmer sætter sig ind i, hvordan klubben fungerer. Klubben bygger på, at alle giver det, de har lyst og overskud til. Summen af den indsats gør forskellen – Det værner vi om!